Skip to content

Масла

Основа за всички продукти на OSMO са само натурални природни суровини, растителни масла и восък. В хода на многостепенен скъпоструващ процес на пречистване се отделят вредните вещества и примеси, след което те стават абсолютно безвредни за човека, животните и растенията. Всички без изключение натурални оцветяващи пигменти са разрешени за използване в хранителната индустрия.

Доверете се на немското качество
ОСМО-продуктите са преминали TUV сертификация за качество и опазване на околната среда и съответстват на ISO 9001, DIN 14001, EN 113, EN 152347.1. Не съдържат биоциди и консерванти, безопасни са за хората, животните и растенията. В съответствие с DIN 53 160 са устойчиви на слюнка и пот и са безопасни при използването им за обработка на детски играчки съгласно EN 71.

За разлика от традиционните лакови покрития, маслата с твърд восък проникват по-дълбоко в дървесината, като я запазват здрава и еластична и я предпазват от разсъхване и трошливост. Дървесината може да диша, а влагата да се изпарява. Повърхността става износоустойчива, придобива водо- и прахо-отблъскващи свойства и е устойчива на въздействието на всички използвани в бита химикали, алкохол, кока-кола и др.

OSMO маслата съхраняват природната структура на материала. В случаи на частично повреждане, покритието може да се реставрира лесно и бързо (за разлика от лакираните повърхности). Обработената дървена повърхност придобива красив копринен оттенък.

Икономичност
Всички продукти са високо продуктивни и много икономични. Нанасянето на тънък слой позволява да се достигне най-доброто качество и изгодна сравнителна цена за квадратен метър. Да се купи 1 опаковка екологично безопасен и високоефективен продукт вместо 2 или 3 опаковки традиционен лак е разумен и правилен избор.

Други преимущества на маслата са:

 • Натурална красота на дървесината: оптически липсва т.н. филм, дървесината изглежда напълно естествена. Абсолютно безопасна и екологично чиста: маслата са произведени от натурални продукти; подходящи са за детски дървени играчки.
  Лесно нанасяне и висока икономичност, липса на грунд и междинно шлайфане.
 • Дълготрайност на покритието: материалът прониква в дълбочина, покритието е еластично, не се напуква, не се цепи, не се бели.
 • Използване в помещения с повишена влажност.
  Лесно обновяване: за разлика от обработените с лак повърхности, при захабяване на повърхностния слой не се налага ново циклене или шлайфане на подовата настилка или мебел, а е възможно частична репарация, без видима разлика просто с нанасяне на нов слой масло.
 • Лесна поддръжка: съществуват специално разработени препарати за поддръжка – за обичайното влажно почистване и за почистване на упорити петна и подновяване на
  повърхностния слой восък.
 • Естествено регулиране на дървесната влага.

За да получите информация за наличности, моля позвънете на тел: 02 846 73 73 или заповядайте в магазина ни на ул. Оборище 77.

Имате нужда от консултация?