Parket Milanov


Parket Milanov
Начало
Масивни
Италианска паркетна фабрика Berti
Трислойни
Ламиниран паркет
Екзотични паркети
Дъбови дюшемета
Декинг настилки
Художествен паркет
Стълби
Лакове
Масла
Лепила
Продукти  
Услуги 
Цени
За Нас
Наши клиенти
Контакти
 
 


Къде да ни намерите?

 


София:

ул. "Оборище" №77
телефон: 846 73 73
0888 785 584
0884 810 857

Работно време:

понеделник-петък: 09:30-18:30

събота: 09:30-14:00

неделя: почивен ден

parketmilanov@abv.bg

 
 

 

Witex


Висококачесвен трислоен паркет и ламинат Witex

Трислойните паркети и ламинати на Witex могат да се монтират както в домашна, така и в обществена област (например в луксозни кабинети или заседателни зали).

Трислойните паркети са изработени от специално подбрана по оцветяване дървесина, фабрично покрита с 5-слойно нанесен износоустойчив акрилен лак, който я предпазва от въздействието на UV - лъчи. Лаковете са екологично чисти. При производството им се обръща внимание и на точността на изрязване на отделните елементи. Гарантираната влажност на дървесината преди производството (под 5 % СМ) позволява постигането на изключителна геометрична точност на всяка паркетина, което по-късно е предпоставка за получаването на отлични резултати при монтажа и избягването на типичните недостатъци на масивните паркети. Чрез трислойната конструкция на паркета се избягват характерните измятане и деформиране на класическия паркет. На практика трислойните паркети на Witex не могат да образуват фуги, за разлика от останалите паркети.

Сортовете на използваната дървесина са класическите - дъб, бук, череша, орех, както и екзотичните - канадски клен, бамбук, мербау, жатоба.

Ламинатите Witex са направени от различни слоеве, съединени заедно. Тези слоеве са:

  • Повърхностен слой - това е най- горният слой, този, върху който вървите. Направен е от смола, напоена с меламин. При по- високите класове (Antica, Grande) този слой прави допълнително още веднъж. Той прави ламината толкова устойчив на драскотини.
  • Слой, придаващ външния вид - това е цветът, който виждате. Обикновено е снимка или шарка, която е заложена върху смолата. Този слой е вграден в смолата, под повърхностния слой меламин и затова не може да бъде маркиран, одраскан и дори да избледнее.
  • Носеща плоча - това е "гръбнакът" на ламината. Той придава стабилност и съответно трябва да издържа на големи натоварвания. Носещият слой е плоча от пресовани дървестни частици - MDF и HDF. Разликата между двата е в степента на плътност на плочите. MDF е плоча със средна плътност. HDF е плоча с висока плътност. Направен е тест - плоча с плътност 950kg/m? е потопена във вода в продължение на 48часа. Резултатът показал изключителна устойчивост към вода и влага. Колкото плътността е по- висока, толкова ламинатът е по- здрав.
  • Стабилизиращ слой - това е най- долният слой на ламината, който задържа всички останали слоеве на едно място. Направен е от смола, точно като повърхностния слой.

Новата колекция Grande е с дебелина 10mm, клас АС5 и гаранция 25 години.

Всички ламинати на Witex са антистатични, антибактериални, екологично чисти и отговарят на всички европейски стандарти.
Най- обшо има два начина за прикрепване на отделните слоеве един към друг:

· Единият начин е чрез едновременно съединяване, нагряване и пресоване на всички слоеве.
Вторият начин, този използван от Witex, е чрез съединяване по отделно на повърхностния слой и слоя, придаващ цвят от една страна и стабилизиращия слой от друга, към носещата плоча. Съединяването става чрез много силен машинен натиск.


Повечето от паркетите и ламинатите се монтират чрез сглобяване (системата TimberLoc® за паркетите и Loc-Tec® за ламинатите) , без лепене. Това предимство позволява тяхното използване в големи помещения, без да се налага направата на разделителни фуги. Голямо предимство е и възможността за допълнително използване на шумозаглушаваща подложка Sound Protect®, представляваща 2mm пресован кварцов пясък със специални смоли, която поглъща високите тонове на стъпковия шум, като ги абсорбира и намалява с 20 dB.

При монтажа на паркет или ламинат се полага топлоизолираща подложка Combi Matte® от експандиран полиестирол, покрит с алуминиево фолио. Тази подложка изпълнява функцията на т.нар. "топлинно огледало". Тя предпазва паркетите и ламинатите от проникването на влага от основата и същевременно отразява топлината, като я връща обратно в помещенията.

следваща страница >>

  Parket Milanov

 Kronotex

Bona

Berti

Witex

Tarkett

Korkos

Kronoswiss

Emko Parket

ICA


Parket Milanov