Parket Milanov


Parket Milanov
Начало
Масивни
Италианска паркетна фабрика Berti
Трислойни
Ламиниран паркет
Екзотични паркети
Дъбови дюшемета
Декинг настилки
Художествен паркет
Стълби
Лакове
Масла
Лепила
Продукти  
Услуги 
За Нас
Наши клиенти
Контакти
 
 


Къде да ни намерите?

 


София:

ул. "Оборище" №77
телефон: 846 73 73
0888 785 584
0884 810 857

Работно време:

понеделник-петък: 09:30-18:30

събота: 09:30-14:00

неделя: почивен ден

parketmilanov@abv.bg

 
 

 

Галерия стълби
Снимко

Към галерията на Стълби


Стълби
Освен за връзка между етажите, стълбите в едно жилище вече имат и своя особена функция – те представляват интериорен акцент, създават уют и индивидуален стил на помещението.  Вътрешните стълби в съвременното строителство са олекотени и многофункционални . Те спестяват пространство, имат декоративна и естетична роля в жилищното помещение.  Стълбищните конструкции в модерните мезонети днес са в различни модификации – вити, окачени, прави, г-образни, дъговидни и т.н. За изработката им се предпочитат материали като стъкло, алуминий и най-вече естествена дървесина. Компанията Паркети Миланов е специализирана както в цялостната направа  на дървени стълби,  така и в облицоването на готови стълбищни конструкции с естествена дървесина .
Няколко са важните фактори, които се взимат предвид при изработката на стълба  - разположението и в помещението , размера и формата на самата стълба и нейната функционалност. Компютрите дават голяма свобода и прецизност в изготвянето на проекта, а 3D визуализацията е практично помагало за придобиване на цялостната представа за стълбата.

Разположението
Архитектурните бюра и  дизайнерските студия  създават облика на жилищните или офис пространствата. Те определят къде трябва да се постави стълбищната клетка – дали за практичност в коридори и преддверия, или във вътрешността на помещението и като декоративен акцент.
Размерът и формата
Стълбите имат т.нар. ходова линия , включваща наклона, височината, ширината и броя на стъпалата, наличието или липсата на междинни площадки. При проектиране и конструиране на стълба, инженерите обикновено използват формулата 2h+b = 62/64cm  , където h е чело на стъпалото, а b – стъпка, т.е. горната част или широчината на стъпалото.  
Функционалност
 За правилната експлоатация на стълбата е необходимо да се осигури безпрепятствено преминаване под ръба на отвора. Това определя вида на стълбата - права, Г-образна, П-образна, дъговидна, вита или „пачи крак” със съответната носеща конструкция.
Компанията Паркети Миланов има богат опит в облицоването на интериорни и екстериорни стълби както с естествен паркет, така и с ламиниран. На своите клиенти тя предлага цялостно обслужване  - изработка на проект, изработка на мостри, отговарящи на цветовите естетически търсения на клиента, изработка на метални конструкции за стълбища, облицоване и др.

ва галерия
       
Художествен паркет 1
Стълби 2
Стълби 3
Стълби 4
       
Стълби 5
Стълби 6 Стълби 7 Стълби 8
       
Стълби 5  Стълби 5     

   Parket Milanov

 Kronotex

Bona

Berti

Witex

Tarkett

Korkos

Kronoswiss

Emko Parket

ICA


Parket Milanov