Parket Milanov


Parket Milanov
Начало
Масивни
Италианска паркетна фабрика Berti
Трислойни
Ламиниран паркет
Екзотични паркети
Дъбови дюшемета
Декинг настилки
Художествен паркет
Стълби
Лакове
Масла
Лепила
Продукти  
Услуги 
Цени
За Нас
Наши клиенти
Контакти
 
 


Къде да ни намерите?

 


София:

ул. "Оборище" №77
телефон: 846 73 73
0888 785 584
0884 810 857

Работно време:

понеделник-петък: 09:30-18:30

събота: 09:30-14:00

неделя: почивен ден

parketmilanov@abv.bg

 
 

 

Въпроси и отговори
 
Osmo-logo

 

1. Мога ли да оцветя пода си в друг цвят?
Да, с цветните масла Osmo_Dekorwachs. Нанесете маслото с четка с твърд косъм, оставете го да подейства няколко минути и избършете излишния материал с кърпа в посоката на шарките. Оставете пода да изсъхне за една нощ при добро проветряване и след това нанесете един или два тънки слоя от маслата с твърда вакса Osmo, като финишен слой.

2. Как да подготвя повърхността на пода?
Повърхността на пода трябва да се шлайфа в посоката на шарките на дървото, за крайното шлайфане използвайте шкурка с размер най-малко P120. Всички пукнатини и дупчици трябва внимателно да се китват.

3. Какво да правя ако една част от пода се повреди?
Повредените участъци могат отново да се шлайфат и обработят с масло с твърда вакса - за разлика от повърхностите, обработени с традиционните лакове с продуктите Osmo това става без да си личи старият и новият слоеве.

4. Трябва ли да шлайфам между различните нанасяния?
Във всички случаи трябва да изпробвате повърхността преди да нанесете втория слой. Понякога е необходимо повърхността да се шлайфа допълнително.

5. За какво да внимавам при твърди дървени подове?
Някои дървесни видове, като Жатоба и Мербо, поради твърдостта си и съдържащите се в тях мастни вещества могат да поемат само малко количество материал. Затова, ние препоръчваме да използвате течното прозрачно масло Osmo Klarwachs, което прониква в порите дори на тези дървесни видове.

6. Какво става ако сложа прекалено много материал?
Ако сте сложили прекалено много материал, ще се увеличи значително времето за съхнене. В този случаи се погрижете за допълнително проветряване. Отворете вратите и прозорците, за да може покритието да изсъхва чрез естествена оксидация. Ако през това време подът се повреди на някои места, трябва да го обработите по посочения по-горе начин.

7. Какво става ако сложа прекалено малко материал?
Ако сте сложили прекалено малко материал, могат да се появят петна от намокряне и подът може да изглежда сух и похабен. Моля нанесете за всеки случай един допълнителен тънък слой от маслото с твърда вакса Osmo.

8. Кога повърхността е вече суха?
Продуктите Osmo съхнат за около 8 - 10 часа.
Повърхността изсъхва посредством оксидация и абсорбция. Погрижете се да има достатъчно добро въздушно течение.

9. Кога мога отново да ходя по повърхността?
По правило един ден след нанасянето може отново да се ходи по пода. Повърхността на покритието трябва обаче да е суха. Тя достига крайната си якост след 14 дни.

10. Трябва ли повърхността да се полира след последно нанасяне с масло с твърда вакса Osmo?
Не, не е необходимо. След цялостно изсъхване обаче, повърхността може да се полира с бял пад. Ако желаете да постигнете повече гланц, можете най-рано след ден да почистите и полирате пода с Osmo препарата за почистване и поддръжка.

11. Как да се грижа за подовата настилка?
Това зависи от това доколко подът е изхабен. Препоръчваме редовно предпазно влажно почистване с Osmo Wash and Care концентрат. Когато подът започне видимо да се изхабява, просто го освежете с препарата за почистване и поддръжка Osmo Wax Cleaner. На места със силно натоварване, например около вратите, това може да става по-често без да си личат старият и новият слой. Ако подът е много износен, той трябва отново да се третира с маслата с твърда вакса Osmo. Оптимално решение за поддръжката е комплектът за почистване Opti-Set, чийто накрайници са предназначени за всички цели.

12. Продуктите Osmo съдържат ли вредни вещества?
Продуктите Osmo са произведени на основата на грижливо пречистени растителни масла и восъци. След изсъхване всички повърхности са абсолютно безвредни за човека, животните и растенията.

 

  Parket Milanov

 Kronotex

Bona

Berti

Witex

Tarkett

Korkos

Kronoswiss

Emko Parket

ICA


Parket Milanov