Parket Milanov


Parket Milanov
Начало
Масивни
Италианска паркетна фабрика Berti
Трислойни
Ламиниран паркет
Екзотични паркети
Дъбови дюшемета
Декинг настилки
Художествен паркет
Стълби
Лакове
Масла
Лепила
Продукти  
Услуги 
Цени
За Нас
Наши клиенти
Контакти
 
 


Къде да ни намерите?

 


София:

ул. "Оборище" №77
телефон: 846 73 73
0888 785 584
0884 810 857

Работно време:

понеделник-петък: 09:30-18:30

събота: 09:30-14:00

неделя: почивен ден

parketmilanov@abv.bg

 
 

 

Bona

MEGA

Описание на продукта

BonaTech MEGA е воден еднокомпонентен лак за паркет на базата на маслено-киселинно модифицирана полиуретанова дисперсия.

BonaTech MEGA се втърдява оксидационно, т.е. използувайки кислорода от въздуха и при това има характеристиките на един двукомпонентен лак за паркет. Отпада необходимостта от втърдител.

СВОЙСТВА

Продукта няма ограничено време за използуване при отворена опаковка. BonaTech MEGA има добра покривна способност и придава топло излъчване, което е сравнимо с това на лаковете с разтворители. BonaTech MEGA е силно износоустойчив, има добра устойчивост на химически вещества, следи от стъпки и огън.

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ И НАЧИН НА РАБОТА

BonaTech MEGA е подходящ за паркет и дъски (дюшеме), които са подложени на средно или силно натоварване. За да се намали страничното слепване при мозайка-паркет, идустриален паркет, дъски (дюшеме), както и паркет върху подово отопление се препоръчва да се грундира с BonaTech PRIME .

При упoтребата на лак на водна основа е необходимо шлайфане с шкурка номер 100 или по-голям.За предпочитане е когато последното шлайфане е с дискова шлайфмашина с шкурка номер 120 или по-голям.Колкото по-фино е шлайфането, толкова по-малко е разрошването на дървото.

Повърхностите за лакиране трябва да бъдат добре шлифовани, без прах, следи от масла, вакси и други замърсявания. Температурата на помещението и лака не бива да е под 13 градуса С.

Като средство за нанасяне препоръчваме Pasific -валяк или четка. При лакирането на силно натоварени участъци е необходимо първият слой да проникне дълбоко в дървото, ето защо не е допустимо шпакловане а трябва да се работи с валяк или четка.

Препоръчваме следния метод за нанасяне:

За силно натоварени участъци:

 • 1 път Bona Tech PRIMA с валяк или четка. 3 пъти BonaTech MEGA , нанасяне с валяк или четка. Общо количество – най-малко 400 g / m 2.
 • 4 пъти BonaTech MEGA , нанасяне с валяк или четка. Общо количество – най-малко 400 g / m 2.
  За жилищни участъци:
 • 3 пъти BonaTech MEGA , нанасяне с валяк или четка. Общо количество – 300 g / m 2.
 • 2-3 пъти BonaTech MEGA , нанасяне с гладка шпакла от неръждавееща стомана.
  2 пъти BonaTech MEGA , нанасяне с валяк или четка. Общо количество – най-малко 280 g / m 2. (Внимание! Дървесните видове бук, ясен, явор да не се шпакловат поради опасност от наранявания).
 • 1 път BonaTech PRIME , нанасяне с валяк или четка и 2 пъти BonaTech MEGA , нанасяне с валяк или четка. Общо количество – най-малко 300 g / m 2.

Да се извършва междинно шлайфане с BonaSand Scrad или с шкурка номер 120 или по-голям.. Междинно шлайфане върху BonaTech PRIME може да се извършва само с BonaSand Scrad - System . Да се съблюдават конкретните инструкции.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

 • Свързващо вещество: Маслено-киселинна полиуретанова дисперсия.
 • Разтворител: Основно вода.
 • Разход: С валяк или четка около 1 литър / 8-10 кв.м.
 • Време за изсъхване: 2 1/2-3 часа (20 градуса С, 50 % относителна влажност). Пода може да се използува внимателно 8 часа след нанасяне на последния слой. Почистване с влажна кърпа и неутрално почистващо вещество е възможно след 8 дни. Килими могат да се настилат след 2 седмици.
 • Почистване на работните инструменти: Почистват се с вода. За изсъхнал лак да се използва ацетон. Остатъци от лак да не се изхвърлят в канализацията, а да се оставят да изсъхнат и се депонират на подходящо място.
 • Поддържане: Почистване с прахосмукачка или изтриване с полусуха кърпа. По – големи замърсявания се отстраняват с BonaTech Parkett CLEANER . Редовното поддържане с BonaTech Parkett POLISH удължава живота на лака. Да се спазват изискванията на DIN 18 356 за поддръжка.
 • Срок на съхранение: 1 година в добре затворени оригинални опаковки. Да се пази от замръзване.
 • Означение: BonaTech MEGA не се нуждае от означение за опасност съгласно изискванията. Пожаробезопасен. Отпадат предписанията на GGVS / GGVE .
 • Класация WGK :1 . Код W 3.
 • Опаковка: Полумат: 3 х 5 литра и 10 х 1 литър,; гланц и мат: 3 х 5 литра..
 • Съхранение на отпадъка: Изпразнените опаковки да се изхвърлят при промишлени отпадъци ( DSD , INTERSEROH ). Течните остатъци да не се изхвърлят в канализацията.
 • Ключ за отпадъци: No . 91206.
 • Опаковка: 3 х 5 литра или 10 х 1 литър


  Parket Milanov

 Kronotex

Bona

Berti

Witex

Tarkett

Korkos

Kronoswiss

Emko Parket

ICA


Parket Milanov